煮干しそば 藍
京都府京都市左京区吉田下阿達町29-1 (京阪 神宮丸太町駅から徒歩約8分)
電話 070-5503-2898
【平 日】11:30~15:00/18:00~21:00
【土・日・祝日】11:30~18:00
※スープ無くなり次第終了
日曜営業
定休日【月曜日】【第1・第3日曜日】
10席 テーブルもあり
こちらの写真は、濃煮干そば¥800です。
名前の通り煮干しの出汁自体は濃厚ですが、後味は透き通るようにあっさりとしています。
僕は煮干しやさんま、鯛など、魚介ベースのスープであるラーメンは大好物です。
東京の八王子に「圓」という煮干しラーメンの店がありますが、その店にも匹敵するのでは?と思わせるような
美味しさでした。麺とスープとの絡みもよく、玉ねぎが良いアクセントとなっています。
このブログをご覧になられた方には至高の一杯を是非とも食べて頂きたいです。
他にも煮干しつけそば(つけ麺)などがあります。
店主の方も明るい方で店内の雰囲気も良いです。
おすすめのラーメン店です!!
[:en]Today we will introduce you to Niboshi Soba “Ai”.
Niboshi Soba Ai 29-1 Yoshida Shimoadachichō, Sakyō-ku, Kyoto, Kyoto About 8 minutes on foot from Keihan Jingu Marutamachi Station
Telephone 070-5503-2898
[Weekdays] 11: 30-15: 00/18: 00-21: 00 [Saturday, Sunday and public holidays] 11: 30-18: 00 * Ends as soon as the soup runs out open on SundaysRegular holiday [Monday] [1st and 3rd Sunday]
There is also a 10-seat table.
This photo is Richi Niboshi soba¥ 800. As the name suggests, the soup stock is rich, but the aftertaste is light and clear.
I like ramen, a seafood-based soup, such as boiled sardines, sanma, and salmon. There is a ramen shop called “en” in Hachioji, Tokyo.
Is it comparable to that store? To make you think It was delicious.
Noodles and soup are tangled, and onions are a good accent.
If you have read this blog, I would like you to eat a supreme ramen. There are other boiled dried soba noodles (tsukemen).
The shop owner is bright and the atmosphere in the store is good.
I recommend!![:]